Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

 

misli o poslušanju

 

Popolnoma se prepusti dejanju poslušanja. Za glasovi je nekaj večjega: svetost, ki se je z umom ne da razumeti.

Eckhart Tolle

 

*

Tišji ko postanete, več lahko slišite.

*

Ena izmed najbolj iskrenih oblik spoštovanja je poslušanje tega, kar nam ima drugi za povedati.

Bryant H. McGill

*

Ko ljudje govorijo, pozorno poslušaj. Večina ljudi nikoli ne posluša.

Ernest Hemingway

*

Ne da se vsakega človeka vedno poslušati z vso pozornostjo. Nujno pa je, da si za vsakogar, ki z njim živimo ali sodelujemo, vzamemo tudi čas za poglobljeno poslušanje z vsemi svojimi zmožnostmi.

Jože Ramovš

*

Med poslušanjem se lahko tu in tam vprašamo: "Ali slišim vse tako, kakor mi hoče ta človek povedati, ali slišim samo tisto, kar mi je všeč, kar mi pride prav?"

Jože Ramovš

*

Smisel poslušanja je, da drugega, ki govori, razumemo čim bolj tako, kakor dojema sam tisto, kar pripoveduje. Od tega, kako zna človek drugim prisluhniti in jih poslušati, je zelo odvisno, kako globoke in lepe odnose bo imel z ljudmi.

Jože Ramovš

*

Pravilno poslušanje in spoznavanje drugega bi lahko primerjali z iskanjem neodkritih koščkov sestavljanke. Vsak delček zase nam le malo pove o celotni podobi. Če pa bomo znali prisluhniti, bo prvemu delčku kmalu sledil drugi, pa tretji ... Počasi se bodo ti koščki zlivali v bolj jasno in povezano podobo, ki nam bo približala občutek, kaj pomeni biti nekdo drug. Tako s svojo pozornostjo in potrpežljivostjo gradimo most do sočloveka.

Lucija Mulej

*

Ko nekoga popolnoma, pozorno poslušate, potem ne poslušate samo besed, ampak tudi občutek tega, kar je sporočeno, celoto tega in ne samo del.

Jiddu Krishnamurti

 

*

Kadar govoriš, samo ponavljaš tisto, kar že veš. Toda če poslušaš, se lahko naučiš česa novega.

Dalai Lama

 

 


Arhiv novic


 
©2014-2020 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane