Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

 

misli o naravi

 

Narava te bo naučila, kako biti miren, če nanjo ne boš naložil toka misli. Zelo globoko srečanje se zgodi, ko naravo zaznavaš na takšen način, da stvari ne poimenuješ.

Eckhart Tolle

 

*

V naravi ni ničesar nekoristnega.

Michel Eyquem de Montaigne

 

*

Bog je prijatelj tišine. Opazujte, kako narava - drevesa, cvetje, trava - raste v tišini; opazujte zvezde, luno in sonce, kako se premikajo v tišini... Tišino potrebujemo za to, da bi se lahko dotaknili duše.

mati Tereza

 

*

Tisti, ki opazuje lepoto Zemlje, najde zaloge moči, ki bodo zdržale, dokler bo trajalo življenje. Koliko simbolične, pa tudi prave lepote je v seljenju ptic, v plimi in oseki bibavice, v zvitih popkih, pripravljenih na pomlad. Nekaj neskončno zdravilnega je v ponavljajočih se pripevih narave - zagotovilo, da po noči pride zora in po zimi pomlad.

Rachel Carson

 

*

Ko bi Zemlja merila v premeru le nekaj čevljev in bi nekje lebdela nekaj čevljev nad nekim poljem, bi jo ljudje prihajali občudovat od vsepovsod... Čudili bi se vsem bitjem, ki bi hodila po površini krogle, in vsem bitjem v vodi. Ljudje bi jo razglasili za sveto, ker bi bila edina, in bi jo zavarovali, da je ne bi nič prizadelo. Krogla bi bila največje znano čudo in ljudje bi prihajali k njej molit, prosit za zdravje, za znanje, spoznavat lepoto in se čudit, kako je sploh mogoča.

Joe Miller

 

*

Če človek resnično ljubi naravo, lahko povsod najde lepoto.

Vincent van Gogh

 

*

Le en dotik narave in ves svet je bolj prijazen.

William Shakespeare

 

*

Narava je neizčrpna zakladnica obilja.

Wallace D. Wattles

 

*

Ne pozabite, da se Zemlja veseli vaših bosih korakov in vetrovi se želijo igrati z vašimi lasmi.

Kahlil Gibran

 

*

Narava je mogočna učiteljica in otroci se na šolskem dvorišču lahko naučijo zelo veliko stvari, kakršnih se med sedenjem v učilnici ne morejo.

Myrna Johnson

 

*

Vse naravno – vsaka roža, drevo in žival – nas ima za naučiti pomembnih lekcij, če se le ustavimo, gledamo in poslušamo.

Eckhart Tolle

 

*

Zemlja ne pripada človeku. Človek pripada zemlji. To dobro vemo. Vse je povezano med seboj, tako kot družino druži kri. Vse je povezano. Človek ni stvarnik tkanja življenja, ampak samo vlakno v njem. Kar naredi s tkanjem, dela tudi s samim seboj.

Misli indijanskega poglavarja Seattla

 

*

Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin.

Kahlil Gibran

 

*

Jaz sem zemlja, moje oči so nebo, moji udje drevesa, jaz sem skala in globina vode. Nisem tukaj, da bi vladal naravi ali jo izkoriščal, jaz SEM narava.

Hopi Indijanec

 

*

Narava nikoli ne hiti, a je vseeno vse pravočasno opravljeno.

Lao Tzu

 

*

Poglej globoko v naravo in vse boš bolje razumel.

Albert Einstein

 

*

Ko se človek premakne stran od narave, postane njegovo srce trdo.

Lakota

 

*

Narava za nas dan za dnem slika slike neskončne lepote.

John Ruskin

 

*

Poglej drevo, rožo, rastlino. Naj tvoje azvedanje počiva na njih. Kako mirne so, kako globoko zakoreninjene v Bitju. Dovoli naravi, da te uči mirnosti.

Eckhart Tolle

 

*

Mati narava ima najlepšo škatlo voščenk.

 


Arhiv novic


 
©2014-2020 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane