Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

misli o življenju

 

Zavest je od nekdaj nerazumljiva. Nož je ne more razrezati, voda je ne more zmočiti, veter je ne more odpihniti, sonce je ne more posušiti. Vsaka molekula v vesolju je prežeta z njo, vsaka misel, ki jo imate in vsaka najmanjša informacija, ki vas doseže skozi vaših pet čutil, ni nič drugega kot zavest. Toda z lahkoto je spregledana, saj je popolnoma tiho kot mojster koreograf, ki se plesu nikoli ne pridruži… V njej smo vsi vzdrževani, vsak svoj dih in vse svoje življenje jemljemo iz nje...

 

*

Vedno hodimo po svoji poti.
Ni možno, da ne bi hodili po svoji poti.
Ne obstaja niti trenutek, da nismo na svoji poti.
Ni nam je potrebno iskati, ker smo že na njej...

 

*

Vse se odvija na popoln način.

Če ne vemo, zakaj se nam nekaj dogaja in se ponavlja, potem naše razumevanje tega ni potrebno.

Da se popolnost mirno izraža na svoj popoln način, naše razumevanje nikoli ni nujno potrebno.

 

*

Resnice se ne da naučiti, lahko jo le spoznamo.
Iluzije se ne da razumeti, lahko samo izgine.

 

*

KNJIGA O TEBI

Na vsaki strani knjige, za besedami – ne glede na to, kaj besede opisujejo, ne glede na to, kaj se dogaja v zgodbi – je belina papirja. Papir je redko opažen, še redkeje cenjen, toda popolnoma bistven, da se besede lahko vidijo. Na sam papir zgodba, ki se pripoveduje, ne vpliva – papir je tu samo zato, da brezpogojno drži besede. Ljubezenska zgodba, vojni ep, nežna komedija – papirju samemu je vseeno. Papir se konca zgodbe ne boji in ne hrepeni po zgodnejšem času znotraj zgodbe. Sredinskim stranem ni potrebno vedeti, kako se bo zgodba končala in zadnja stran ne žaluje, ko glavni junak umre. Papir niti ne ve, da je zgodba 'končana'. Papir nosi čas, toda ni omejen s časom.

Ne veš, koliko strani je še preostalo v tvoji knjigi življenja. Ne veš, kako se bo končala ta avtobiografija. S perspektive uma 'tvoje življenje' še ni zaključeno in misel nenehno poskuša ugotoviti, kako tvojo zgodbo končati na najboljši način, kako spretno rešiti stvari, kako razrešiti nerazrešene težave, kako zavezati vse zrahljane dele, kako vse popraviti. Toda s perspektive papirja – to je s perspektive tvoje resnične identitete kot same zavesti – je življenje za vedno dovršeno takšno, kot je in ničesar ni potrebno razrešiti. In nezmožmnost spoznanja stvari je njihova rešitev. Zgodbe ni potrebno 'zaključiti' v prihodnosti, da bi bila zavest popolnoma prisotna sedaj. Papir samo sreča besede točno takšne, kot so. S perspektive papirja (četudi gre za epsko zgodbo) se pravzaprav od prve do zadnje strani ni zgodilo ničesar. Celotna zgodba se je odvila v popolni, nespremenljivi globoki tišini. Najbolj neverjetna zgodba, ki ni bila nikoli povedana.

Jeff Foster

 

*

Bistvo vsakega človeškega potovanja je, da je negotovo in da se ne ve, kaj se bo zgodilo jutri. Namesto da bi v strahu razmišljali, kaj se nam bo zgodilo in o negotovosti vsega, kar se po svetu dogaja, se lahko življenju predamo. Življenje teče veliko močneje, če se mu predamo. Če negotovost nenehno zanikamo in si želimo gotovosti, potem je, kot da bi zapirali ventile, skozi katere lahko vstopi življenje. Istočasno zapiramo svojo kreativnost, saj pretirana gotovost duši kreativnost. Negotovost življenja lahko zaobjamemo, živimo z njo in jo ljubimo. Negotovost pomeni pravo življenje.

 

*

Kar je primarnega pomena, je to, da ostaneš miren, buden, prisoten. In v takšni globoki tišini pride nekakšno zaupanje, da bo modrost, ki jo potrebuješ, prišla v svojem času. To je duhovno življenje – živeti v neznanem, toda vedeti globoko v sebi, da je karkoli, kar se manifestira, začasno, vedno spreminjajoče in sekundarnega ali relativnega pomena. Primarno je to, kar si globoko v sebi. Nihče ali nič te ne more vznemiriti, če tega ne dovoliš. Rupert Spira

 

*

Življenje je na voljo samo v sedanjem trenutku.

Thich Nhat Hanh

 

*

Življenje ne bo samo čakalo na nas, da ga živimo: v njem smo sedaj in sedaj je čas za življenje.

Michelle Geaney

 

*

V življenju ne gre za nadziranje. Gre za to, da smo prisotni, odprti, zavestni in da dovolimo, da stvari prihajajo.

 

*

Nisi ločen od celote. Eno si s soncem, z zemljo, z zrakom. Nimaš življenja. Ti si življenje.

 

*

Ko sveta ne prekriješ z besedami in etiketami, se v tvoje življenje vrne občutek čudežnega, kakršen se je izgubil davno nazaj, ko je človeštvo, namesto da bi uporabljalo misel, postalo obdsedeno z mislijo. V tvoje življenje se povrne globina. Stvari ponovno pridobijo svojo novost, svojo svežino.

Eckhart Tolle

 

*

Imeti udobno in predvidljivo življenje ni nič v primerjavi z globokim čutenjem, strastno živostjo in s srečanjem vsakega novega s svežimi očmi in z odprtim srcem.

 

*

Spoštuj to življenje, ki se poskuša izraziti znotraj in skozi tebe. Omejen nisi niti približno toliko, kot si lahko bil voden, da verjameš s strani tistih, ki še niso zaživeli.

 

*

To je prava skrivnost življenja: da si popolnoma zaposlen s tistim, kar delaš tukaj in zdaj. in namesto, da to imenuješ delo, prepoznaj, da je igra.

Alan W. Watts

 

*

Eno izmed največjih odkritij življenja je, da ti nisi tvoje misli in čustva. Poseduješ misli in čustva, toda ni potrebno, da te definirajo.

 

*

Življenje je plesalec in ti si ples.

Eckhart Tolle

 


Arhiv novic


 
©2014-2020 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane