Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

KAKŠNI STARŠI ŽELIMO BITI?kakšni starši želimo biti

Ali se kot starši kdaj vprašate, kakšni starši bi radi bili? Kakšne so želje glede vašega odnosa z otroki? Takšno vprašanje si lahko postavite tudi, če otroci niso vaši, vendar vas pogosto obkrožajo in imate opravka z njimi. Naša želja v povezavi z gornjima dvema vprašanjema gotovo ne bo samo ena, saj si bomo v odnosih želeli izkušanja različnih kvalitet. Sama bi tako lahko naštela naslednje:

- Želim spoštovati otrokovo pravo naravo, da se bo lahko počutil spoštovan, zaupal samemu sebi in bil svoboden, da je to, kar je.

- Želim imeti odprt, ljubeč odnos z njim in da bi se takšen odnos z leti ohranjal.

- Otroka želim znati poslušati z odprtim srcem in brez presojanja.

- Želim biti odprta za nove ideje in mu omogočil izpeljati različne ideje in doživeti različne izkušnje.

- Želim spodbujati sodelovanje z drugimi.

- Želim ohranjati igriv pogled na svet in spodbujati igro, zabavo in smeh.

- Želim spodbujati preživljanje časa v naravi.

- Želim skrtbeti zase, za svoj notranji mir in srečo, da bom sposobna skrbeti za druge.

Sami lahko premislite, česa vse si želite in si to zapišite. Preverite, katere vaše želje izhajajo iz vašega strahu in jih izpustite, saj v resnici niso povezane z vašimi otroki ampak samo prikazujejo to, kaj je prisotno znotraj vas.

Sama sem se vedno počutila katastrofalna mama, ki je preveč zaposlena in utrujena. Vzgojena nisem bila v sklopu nobene religije ali duhovnosti in se mi je včasih zato zdelo, kot da mi v življenju nekaj manjka. Temu so sledila moja številna raziskovanja življenja in duhovnosti, pa vendar sem ugotovila, da moj otrok ne potrebuje nič kaj drugega, kot mojo ljubezen, poslušanje in prisotnost v igri ali v čem drugem. Predvsem ne potrebuje nešteto dodatnih pravil glede tega, kako živeti, saj je sam v celoti čudovit in zna izražati svojo pravo naravo, kar odrasli večkrat ne znamo, ker se preveč obremenjujemo z ‘moral bi’, ‘ne bi smel’, ‘to ne bo videti lepo’, ‘kaj bodo rekli drugi’… otroci so lahko naši čudoviti učitelji glede tega, kako živeti. Poleg tega imajo sami svoje čudovito vodstvo – njihovo lastno dušo, ki ve več o njihovem potovanju, kot bomo sami kdajkoli vedeli.

©2015 Blansh – Blanka Volavšek Šimonovič

 


Arhiv novic


 
©2014-2021 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane