Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

DRUŽINSKA SREČANJA

5 DRUŽINSKIH SREČANJ

Igra je najlažji način učenja, zato je zbirka '5 družinskih srečanj' oblikovana tako, da določeno temo predstavi na zabaven način. Družinska srečanja so oblikovana po principu aktivnega učenja, kar pomeni, da se začnejo z dejavnostjo, ki otroka navduši in motivira, da vsebini sledi od začetka do konca. Priložena so natančna navodila za starše in tu in tam so potrebne manjše, vendar enostavne priprave. Vključeni so poučni listi za otroke, igra, preprosto ustvarjanje ter številne lepe misli. Vsa družinska srečanja podajajo številne možnosti nadaljnjega raziskovanja določene teme in lahko jih v določenih časovnih razmakih ponavljate, saj otroci radi ponavljajo to, kar je zabavno, poleg tega se poznavanje določene teme tako utrdi v njihovi notranjosti in si zapomnijo tisto, kar je pomembno.

 

VSEBINA 5 DRUŽINSKIH SREČANJ

1. NASMEH

Dan brez smeha je izgubljen. Tako pravi znani stavek, ki na preprost način izraža resnico, da je smeh zelo pomembna sestavina našega življenja. Osnova pravega smeha je radost, ki izvira iz srca. Naša naloga je, da v svojem življenju iščemo radost, stanje radosti, ki je večno in ne zbledi, ko se v svoji okolici srečamo s številnimi izzivi. Takšno radost prinese povezava z našim notranjim jedrom, ko lahko na svet pogledamo z drugačnimi očmi in ga v določeni meri zaznavamo kot igro, katere del smo z določenim namenom. Nasmeh je rezultat naše radosti, ki ga nosimo na obrazu. Namen prvega srečanja je, da se drug ob drugem nasmejimo, da vidimo, kako lepi smo takrat, kadar smo veseli. Spoznamo, da so koristi smeha številne, še posebej, če ga s sabo ponesemo v svet in ga prenesemo na druge.

2. JOGA

Joga je starodavna modrost, ki združuje spoznanja o zdravem načinu življenja, ki pozitivno vpliva na zdravje telesa in duha. Človeško telo obravnava na celosten način in omogoča posamezniku, da izkusi tisto, kar v danem trenutku potrebuje. Ponavadi se ljudje zanimajo za jogo takrat, ko potrebujejo notranji mir in vadba joge jim prinese ravno to. S fizičnimi vajami postanejo pozorni na svoje telo, na svoje dihanje, prisotni so v trenutku, ko asane izvajajo, naučijo se tehnike sprostitve, tehnik dihanja in meditacije. Namen srečanja je, da na zabaven način predstavi jogo in njene koristi ter da se preskusite v različnih joga položajih. Omogoča vam, da jo vključite v vaše vsakodnevno življenje z vašimi otroki. Otroci so naravni jogiji, kar se tiče izvajanja asan, saj se njihovo telo z lahkoto prestavi v katerikoli položaj.

3. DREVO

Drevesa so mogočna živa bitja polna modrosti. Če bi znali razumeti njihovo govorico, bi lahko zvedeli marsikaj o pomenu posamezne drevesne vrste. Drevesa so zelo lep primer nekoga, ki ves čas daje in živi za dobro drugih. Vloga dreves na planetu je zelo pomembna in zaslužijo si, da za njih skrbimo in smo hvaležni za vlogo, ki jo opravljajo. Namen srečanja je, da prikaže različne funkcije, ki jih drevo opravlja, kako je sestavljeno in kako smo tudi mi sami v določenih pogledih lahko kot drevo, ki daje tisto, kar lahko. Sprejemanje in dajanje sta pomembna aspekta vsakodnevnega življenja, ki naj bi bila uravnovešena. V življenju ne moremo samo prejemati ali samo dajati, ključ je vedno v ravnovesju obeh.

4. JAZ SEM DUŠA

V naših globinah prebiva božansko jedro, če se tega zavedamo ali ne. Naša duša je naš večni izraz in povezava z božanskim, čeprav je možno, da je v celoti prekrita. Perspektiva gledanja na vsakega kot na večno dušo je tista, ki omogoča gledanje za zunanjimi pojavnimi oblikama in videnje resnice. V srcu vsakega biva večna lepota, s katero naj bi se ljudje povezali in jo izražali. Namen srečanja je, da nas nauči gledati za zunanjo obliko, da ljudi ne presojamo na osnovi njihovega videza in dejanj, ampak da priznavamo, da so vsi ljudje božanska bitja, ki se na svoji poti učijo prepoznati svojo lastno resnico namena bivanja in utelešenja duše ter njenega izražanja.

5. MOJE TELO

Fizično telo je naš sveti tempelj, ki v sebi hrani božansko esenco in nam je dano kot darilo za izražanje tega, kar smo v resnici. Ko se resnično poglobimo v svoje telo in ga razumemo, ugotovimo, da ni večjega darila, saj deluje na tako zelo popoln način, da nosi v sebi vse, kar potrebujemo na svojem potovanju. V njem so shranjeni vsi naši občutki in kakršnokoli ozdravljanje je popolnoma možno, ko se s telesom znamo povezati in ga poslušati. Namen srečanja je, da prikaže, kako pomembno je naše telo, kaj potrebuje, kako lahko zanj skrbimo in kako se lahko naučimo, da ga poslušamo. Ko izražamo hvaležnost  delom svojega telesa, vzpostavljamo povezavo z njim, kar vodi do ljubezni do sebe in sprejemanja telesa takšnega, kot je.

 

KAJ ZAJEMA VSAKO DRUŽINSKO SREČANJE?

Za vsako posamezno srečanje prejmete natančna navodila. Kot prvo je navedeno, kaj boste za srečanje potrebovali in opisane so priprave za srečanje. Te lahko zajemajo npr. to, da iz priloženih poučnih listov nekaj izrežete, da pripravite škarje, lepilo, barvice, papir, barvne liste in podobno.

Sledi opis igre oz. dejavnosti, s katerimi srečanje začnete.

Sledi ustvarjalni projekt, npr. da nekaj narišete ali kaj drugega.

Nato je na vrsti poučni del, kjer si preberete priložene poučne liste.

Sledi prebiranje lepih misli, ki se nanašajo na določeno temo. Pri vsaki lepi misli je na listu nekaj prostora, da lahko otrok zraven kaj nariše ali ga poljubno okrasi.

Na koncu navodil je dodana točka 'Za naprej', ki razloži, kaj glede srečanja je pomembno in kako lahko to uporabljate v družini v prihodnje.

 

Vsebina je oblikovana za otroke do približno 10. leta starosti.

 

Mnenje o zbirki '5 družinskih srečanj':

'Hvala za dragocenosti, ki nam jih ponujate, v tem svetu jih je vsekakor premalo.'

 

Cena zbirke '5 družinskih srečanj': 12 EUR + stroški pošiljanja, plačilo po predračunu na t.r. - ZNIŽANA CENA 10 EUR + stroški pošiljanja

Vsebina in oblikovanje: Blanka Volavšek Šimonovič

Obseg:  60 strani v nevezani obliki

Naročilo: izpolnite spodnji obrazec za naročilo, pišite na otrociinduhovnost@blanshcreations.com ali pokličite na 041 602 398

Potrebni podatki za naročilo: ime in priimek, naslov, e-mail


Arhiv novic


 
©2014-2019 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane