Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

HVALEŽNOST

Naš um zelo rad razmišlja o tem, kar nimamo in se le redko zadovolji s tistim, kar že imamo. Rezultat tega je, da se največ časa ukvarjamo s tem, kako nekaj skladno s svojimi željami dobiti, doživeti, narediti. Če nam nekaj preprečuje, da bi prišli do želenega rezultata, se hitro znajdemo v krogu negativnega razmišljanja in ne vidimo lepote tega, kar je že prisotno. 

Hvaležnost je praksa, ki nam pomaga, da se prestavimo v svojo sedanjost, pogledamo okrog sebe in vidimo, da že imamo nekaj, za kar smo lahko resnično hvaležni. Četudi gre za stvari, ki so zelo majhne, lahko postopoma začnemo opažati več in več stvari, za katere smo lahko hvaležni. Hvaležnost nas na takšen način iz kroga negativnega razmišljanja prestavi v stanje pozitivnosti in večjega zadovoljstva s tem, kar je. Če si v času težav, stresa ali negativnega razmišljanja znamo vzeti čas, da pomislimo na to, kar že imamo in za kar smo lahko hvaležni, se lahko v trenutku počutimo mirne in srečne.

Zavestno gojenje hvaležnosti nam pomaga, da lahko gledamo na svet optimistično in z več radosti. Kadar hvaležnost sami izražamo verbalno, s svojimi dejanji ali dugače, smo zgled za otroke, ki naša dejanja radi posnemajo. Bolj ko smo sami zadovoljni s svojim življenjem, bolj zadovoljni so tudi otroci in navečjo hvaležnost čutijo takrat, ko jih sprejemamo popolnoma takšne, kot so.

 

Hvaležnost dragim osebam, sebi in svojemu življenju lahko izražamo na različne načine:

- Ta trenutek lahko pogledamo v svoje srce in ugotovimo, čemu smo lahko hvaležni, ali pa se spomnimo preteklega časa, ko smo se počutili hvaležne.

- Hvaležnost za vse, kar nam je dano, lahko izražamo na določen čas, npr. pred obrokom, zjutraj ali zvečer pred spanjem (pred otroki).

- Z otrokom lahko pišemo zahvalni dnevnik, tako da zvečer zapišemo eno ali več stvari, za katere smo tisti dan hvaležni.

- Izmislimo si lahko obred zahvaljevanja in ga izvajamo ob določenih praznikih (primer zahvale za darove zemlje: "Iz zemlje ženejo kali, v svetlem soncu plod zori. Ljubo sonce, zemlja draga, za dobrote vama hvala.")

 

Hvaležni smo lahko:HVALEŽNOST

- staršem, ki so nam podarili življenje in nas učili,

- našim najbližjim, ki nas imajo radi, verjamejo v nas in nam privabljajo smeh na lica,

- prijateljem, ki s svojim prijateljstvom in podporo bogatijo naše življenje,

- za ljubezen, ki jo lahko dajemo in nas povezuje z drugimi, ter za ljubezen, ki jo radostno prejemamo od drugih,

- za lepo naravo, živali, umetnost in vse vesolje, ki nas obkroža,

- za dom, toplo vodo, elektriko, hrano,

- za vsak dan, ki je pred nami,

- za vse različne preizkušnje,

- za vse srečne in izzivov polne izkušnje,

- za uslišane prošnje in za dobre stvari, ki se nam dogajajo,

- za svoje inspiracije, spomine in sanje...

 

Sorodne vsebine:

Lepe misli o hvaležnosti

Lepe misli o... - misli razvrščene po tematiki

 

 


 
©2014-2021 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane