Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

SREČA IN RADOST

V osnovi si vsi želimo srečnega življenja, hrepenimo po nečem, kar bi nam prineslo mir, radost, ljubezen in vse to iščemo na zelo različnih področjih, nekateri v objektih materialnega sveta, drugi na svojih večnih popotovanjih, tretji v naravi, četrti v duhovnem svetu... V današnjem svetu težko najdemo človeka, ki je globoko v sebi srečen in notranje izpolnjen, saj je to povezano z jasnim prepoznavanjem svoje resnične narave. Valovi življenja nas nenehno premikajo navzgor in navzdol in bolj ko se jim upiramo, bolj nesrečni smo. Prava sreča je povezana s sprejemanjem tega, kar je, kot tudi s sprejemanjem samih sebe, takšnih kot smo.

Prav tako kot si sami želimo biti srečni, si želimo tudi za svoje otroke, da bi bili srečni, vendar obstaja v svetu veliko definicij sreče. Kar si sami predstavljamo kot srečo, ni nujno, da pomeni srečo tudi za nekoga drugega. Pomembno je, da srečo najprej najdemo v sebi in pri tem je prav, da sledimo temu, kar nas veseli in si vzamemo čas za to. Naše notranje stanje naj ne bi nikoli bilo odvisno od zunanjih okoliščin. Če v sebi občutimo radost, srečo in zadovoljstvo, ko se premikamo skozi dan (ne glede na to, kaj se dogaja v zunanjem svetu), kažemo tudi otroku, da je vsak dan lahko napolnjen z veseljem. Na splošno velja, da kadar smo srečni starši, so srečni tudi otroci. Še posebej pa velja to za njih, kadar imajo močan občutek svoje vrednosti, kadar lahko razvijajo globoke, kvalitetne odnose, kadar čutijo, da ima njihovo življenje pomen in kadar od nas slišijo, da so pomembni, da jim zaupamo, da se lahko zanesejo na nas in da jih brezpogojno ljubimo - da ne obstaja nič takšnega, kar bi lahko naredili, da bi jih nehali ljubiti.

Kaj lahko naredimo za večjo srečo in radost otrok?

- Otroke ljubimo zato, ker so takšni, kot so, ne pa zaradi tega, kar bodo dosegli.

- Vzamemo si čas, da se skupaj nasmejimo: preberemo kakšno šalo, si izmislimo kaj smešnega, pogledamo kakšno družinsko komedijo.

- Po svoje presenetimo otroka in navaden dan spremenimo v praznovanje.SREČA

- Zdravo telo najlažje izraža veselje, zato otroku zagotovimo dovolj spanja ter zdravo prehrano. Zagotovimo mu dovolj priložnosti, da bo imel čas zase in za gibanje, ker bo to pripomoglo k njegovemu dobremu razpoloženju.

- Otroku pomagamo izkusiti veselje dajanja. Kot družina lahko razveseljujemo druge in opazujemo, kako se veselje vrača v naša življenja. Kadarkoli lahko razmislimo, kakšno prijazno dejanje lahko naredimo s svojim otrokom.

 

Sorodne vsebine:

Lepe misli o sreči

Lepe misli o... - misli razvrščene po tematiki

 

 

 

 


 
©2014-2021 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane