Na spletni strani blanshcreations.com uporabljamo piškotke za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
V REDU

Slide 1

POSLUŠANJEPOSLUŠANJE

Ali znamo otroke poslušati? Včasih nam imajo za povedati tako zelo veliko, v naši glavi pa se vrti film, kaj vse moramo še narediti ali nas preganja močan občutek pomanjkanja časa. Ne glede na vse, kar nam razlaga um, se lahko naučimo ustaviti in pozorno poslušati. Pravo poslušanje pomeni, da smo prisotni v tem, kar se dogaja, zakoreninjeni v svojem večnem sedanjem trenutku. Tako lahko poslušamo otroke kjerkoli: pri zajtrku, po šoli, na sprehodu, pred spanjem, za vikende, med skupnim delom ali ustvarjanjem... Ponudimo lahko varen prostor, v katerem drugo osebo popolnoma spoštujemo in je ne obsojamo. Na takšen način omogočamo, da komunikacija ostaja odprta.

Če smo samo tiho, lahko začutimo, kaj otrok čuti v sebi in kaj potrebuje. Presenečeni smo lahko nad tem, kaj vse lahko od njega izvemo – spoznamo lahko, kaj ga navdušuje, kaj mori, kakšne so njegove želje, kaj mu veliko pomeni, kdaj je bil žalosten, jezen, razočaran... Bolj kot smo v stiku z otrokom, bolj odprt je, da deli svoje izkušnje z nami.

 

Sorodne vsebine:

Lepe misli o poslušanju

Lepe misli o... - misli razvrščene po tematiki

 

 

 


 
©2014-2021 BLANSH CREATIONS Vse pravice pridržane